‘Hayalimi Kodluyorum’ ile köy okullarında robotik kodlama dersleri başlayacak

Günümüzde yazılımcılık, hem mevcut hem de gelecekteki en cazip mesleklerden biri olarak önemini artırıyor. Öğrencilerin eğitim, spor ve sanat gibi alanlarda eşit fırsatlar elde etmelerine katkı sağlamayı hedefleyen Hayalime Ortak Ol Topluluğu, “Hayalimi Kodluyorum” projesi çerçevesinde Amazon Türkiye ile işbirliği yapma kararı aldı. Bu işbirliğiyle birlikte İzmir’deki beş köy okuluna, robotik kodlama alanında eğitim alabilmeleri için “Hayalimi Kodluyorum” atölyeleri kurulacak.

Hayalime Ortak Ol Topluluğu Genel Müdürü Alper Elbirler, gençlerin yazılımcılık gibi bugünün ve yarının en önemli mesleklerinden birinde eğitim almanın ne kadar kritik olduğunu vurgulayarak, projenin ayrıntılarını şu şekilde paylaştı:

“Beş köy okulundaki 10 öğretmenimize projemiz kapsamında eğitim vereceğiz. Ardından bu öğretmenler, köy okullarında oluşturulacak olan “Hayalimi Kodluyorum” atölyelerinde STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) odaklı çalışmalar yapacaklar. Öğrenciler, simge tabanlı programlama kullanarak kodlama becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Bu etkinlikleri tamamladıktan sonra, sözcük tabanlı bir programlama diliyle kod yazma yeteneklerini ilerletecekler. Bu sayede ilkokul öğrencileri, kod yazmayı ve kodlamayı adım adım öğrenme fırsatına sahip olacaklar.”

Atölye çalışmaları sırasında öğrenciler, on kişilik takımlar oluşturacak ve bu takımlar, 23 Nisan haftasında İzmir’de gerçekleştirilecek olan ‘Gelecekteki Okulunu Hayal Et’ temalı fuara katılacaklar. Alper Elbirler, bu projenin öğrencilere, dijital çağın gereksinimlerine uygun beceriler kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda fiziksel, bilişsel, duygusal, sosyal ve yaratıcılık becerilerini geliştirme fırsatı sunduğunu ifade etti.

Hayalime Ortak Ol Topluluğu olarak, toplumsal faydayı her zaman önde tuttuklarını ve bu projenin öğrencilerin geleceğine katkı sağlama amacını taşıdıklarını belirtti. Gelecekte daha fazla projeyi hayata geçirme ve daha fazla öğrenciye ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.